Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2010 12:17 - Може ли един африкански отбор спечели през 2010 г. Световната купа?
Автор: sporte Категория: Спорт   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
0



Футбол

Затворете очи и се опитайте да си представите сцени на тържествуване в Африка, ако един отбор от континента са да спечели през 2010 г. Световната купа. 
А празник като никой друг, един милиард хора заснета, Русалка в един от най-големите спортни и културни постижения. 
За първи път в своята 80-годишна история, синя панделка на футбола конкуренция идва в най-бедните и най-слабо развитите земя в света. 
Как по-добре да отбележат случая, отколкото с първия африкански шампион? 

"Спечелването на Световната купа ще бъде една от гордите моменти в историята на тази страна и континент ни като цяло", заяви бившият Южна Африка нападател Шон Бартлет каза Би Би Си Спорт ". 
"Всяка нация има своите африкански вътрешни проблеми, но по футбол може да направи чудеса за хората и нациите, което е огромен стимул." 
Никой не казва, че ще се случи, но groundswell на становище предлага Южна Африка 2010 г. е най-добрата възможност все още. 
Необезпокоен от неговия 1977 предсказание, че една африканска страна ще триумфира в края на 20-ти век, Бразилия легенда Пеле искрено вярва, че може да възникне през следващата година. 
Неговият адаш Abedi Пеле, който е бивш международен Гана и Либерия Джордж Уеа, две от най-големите играчи да се появят от Африка и още много влиятелна фигура в играта, са еднакво убедени. 
Не само на шест африкански представители конкурентни на родна земя, но те ще се възползват от предимството, че се интересува от Бразилия, Аржентина, Италия, Франция, Испания, Германия и Англия никога няма да има - в подкрепа на целия континент. 

"Идеята, че една от нашите страни може да спечели Световната купа не е прекалено далеч," каза бившият капитан Нигерия неделя Oliseh. "Африкански играчи изпълнява много по емоции и това ще бъде една мощна сила. 
"Когато Нигерия играе на Олимпийските игри през 1996 г. ние не играехме както нигерийци, а като африканците, защото имахме всяка африканска страна зад нас. 
"Имахме тази психологическа край и ако една африканска страна стигне до полуфиналите на родна земя през 2010 г., аз не бих искал да бъда в отбор, който играе срещу тях." 
Всички с изключение на пет от 18-те предишни световни първенства са спечелени от отбори от страната-домакин континент, а победите на Бразилия в Мексико 1970 и САЩ 1994 г. и победата на Аржентина в Мексико 1986 са все още в Америка. Няма съмнение, че у дома предимство помогна Южна Корея достигне 2002 полуфиналите. 
Бивш Чарлтън напред Бартлет предложи "дух във всеки един Африка" и различните общности зад граница в Южна Африка, ще осигури огромна подкрепа за всеки дом нация, с фенове на една африканска страна сплотяване зад друг, след като тяхната отбор не бъде елиминирам. 
И все пак оптимизъм произтича повече от знанието, че по отношение на брой, качество и опит, което е най-силният набор от африкански страни да се противопоставят на Световната купа. 
Камерун, Кот д"Ивоар, Нигерия, Алжир и Гана представлява страховит квинтет, докато Южна Африка ще се отчаяно да избегне срама на родна земя. 

Кот д"Ивоар се гледа като на най-талантливите отбори, но много ще се очаква от Гана след впечатляващите им Световната купа дебют през 2006 г. и Камерун, възродена в предишния треньор Рейнджърс Пол льо Гуен и вземане на африканската записа шестата появата на финала. 
Нигерия, Алжир и Южна Африка - единственият африкански отбор, който ще бъде със семена - могат да бъдат по-малко харесваше, но и трите са в състояние да се елиминационната фаза. 
"Африка екипи са узрели много, че вече не искам да ходя на състезания да направи номера, те искат да направят впечатление", заяви Кот д"Ивоар халф Яя Туре. 
"Разликата между отборите от африкански и европейски страни вече не е голям. В миналото африканските отбори са се приема за даденост в големите турнири, но този път това ще е различно." 
Тъй като Заир стана първата африканска нация да се класираме за световното първенство през 1974 г., на континента може да твърди, че само две четвърт финалисти - Камерун през 1990 г. и Сенегал през 2002 година. 

Незащитим 

Късни гола призна през 2010 г. Световната купа квалифицирано 
Алжир: четири гола предоставен. Един от всеки 86-ата минута, един в 95-тата 
Камерун: Два гола предоставен. Един от всеки 90-ата минута 
Гана: Три гола предоставен. Един от 89-ти минути 
Кот д"Ивоар: четири гола предоставен. Един от 78-мата минута 
Нигерия: четири гола предоставен. Един от 89-ти минути 
Така че това, което ги прави по-добре през 2010 г.? По-голям опит, зрялост и тактическа информираността със сигурност ще играят роля, но, преди всичко, Oliseh точки на броя на африканците сега смесването му с най-добрите на седмична база. 
"Нищо не се повишава повече от един играч играе най-високо ниво всяка седмица и печели титли", допълни бившият халф на Борусия Дортмунд, който нарасна до славата с невероятен гол за Нигерия срещу Испания на Франция 1998 година. "Много африкански играчи са спечелили титли в последните четири години. 
"Самуел Ето"о и Яя Туре спечели Шампионската лига с Барселона и Дидие Дрогба и Майкъл Есиен достигна предходната окончателно с Челси. 
"Те знаят какво е необходимо, за да спечели най-високо ниво на футболен клуб. Ако те могат да доведат този манталитет на националните им страни ще бъде трудно да победим." 
Всички шест от африкански отбори имат своите слабости - Бартлет посочва "лоши вратари", "понякога катастрофални защита" и "склонност да признае късни гола, защото те не могат да се концентрират за 90 минути" - и много ще зависи от способността им дапрестоя наранявания, особено с Африка Купа януари от задаващата се нации в Ангола. 
И все пак, че турнира ще осигури пет от тях (Южна Африка не успя да се ползват) с конкурентния игралното време да работи по своите планове - нещо, което никоя друга нация ще се възползват от между сега и 11 юни. 

Което е също толкова добре, защото Южна Африка 2010 обещава да бъде едно от най-яростно оспорваното световни първенства до този момент, с всеки минал шампион в присъствието и не е истински съперници липсва. 
Фактът, че не африкански отбор е отишло след четвърт-финалите не вещая добре и те ще се молят, които привличат в петък се отнася към тях любезно. 
В Германия 2006 г., Кот д"Ивоар, са били обобщени с Аржентина и Холандия и Гана достигнали кръг на 16 само за да бъде изправен срещу петкратните шампиони Бразилия. 
Добро състояние също заобикаля Сенегал през 2002 г., тъй като те бяха отстранени от златното правило цели и Камерун през 1990 г. след като се предали на Англия след две controversially възложени санкции. Сериозни въпросителни знаци и заобиколен Германия 1-0 победа над Австрия, че сваля Алжир през 1982 година. 
"Ако на Кот д"Ивоар, Гана и Камерун имат добри равенства и малко късмет мога да ги видите стигащи до полуфиналите", коментира Бартлет. "След това, отборът който играе по-добре на деня ще мине през това нещо може да се случи." 


Ако се вгледате в начина, по който играят, качеството на отбора и на екипите им звезди играят за, това е ясно на разходите Кот може да направи невъзможното, като спечели Световната купа 
Бивш Южна Африка нападател Шон Бартлет 
Въпреки, че височината, на Футбол Град Йоханесбург би могла полза на африканците, това ще бъде първата зима Световната купа от 1978 г., така ниски температури трябва да направи за неутрална футболна условия. 
Това ще контрастират рязко с времето в Ангола по време на Купата на нациите, което увеличава необходимостта от цялостна и добре организирана подготовка - липсата на което е сериозно повреден от Африка предизвикателство през предходните години. 
"Винаги е имало проблеми извън терена, които предпазват нашите екипи от като че допълнително ръба да отиде по-далеч," разгласява Oliseh. 
"През 2002 г. е взела Камерун два дни да стигнем до тяхната база, те са били последните отбор да пристигне в Южна Корея. Имаше толкова много административни проблеми, с неща, като пътуване, полети и играч бонус, че играчите не са достатъчно фокусирани за да спечелим. " 
Бартлет добави, че "един или два африкански отбора все още ще се борим за пари, когато започва турнира, организацията е огромен проблем". 
Ако те успеят да се избегнат такива проблеми, ние може да бъде в абсолютна лечение. 
Африканските народи са пробиване над теглото си за известно време, развитието им силно се затруднява от бедност и липса на средства. 
След бой срещу шансовете за толкова дълго време, който би скъп един от техните капитани стопанство по време на полета на Световното първенство по футбол трофей в Футбол Сити на 11 юли 2010 г.?



Тагове:   купа,   може,   отбор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sporte
Категория: Спорт
Прочетен: 118706
Постинги: 69
Коментари: 1
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031